АГРИТРАНС КОМЕРС
~
Блог

Защо е важно обслужването на селскостопанска техника?

Как техниката помага на нас хората?


Поговорката гласи: „По-добре е да имаш кон, отколкото добре обучен кон“. Това важи за много неща в живота. Можете да имате своята къща и земя, но ако не поддържате тези имоти правилно, те ще се провалят рано или късно.

Селскостопанските машини са един от най-важните инструменти в световната икономика и това е така поради способността си да произвежда хранителни продукти, които хората трябва да ядат.

Той е бил използван от векове от фермерите за много цели, като например отглеждане на малки парцели земя и отглеждане на култури като зърно, зеленчуци, плодове и цветя.

Първоначално това е било просто инструмент, разработен, за да помогне на фермерите да приберат тези култури.

Започна като просто устройство, което се използва за ефективно оран на нивите, като се има предвид недостига на вода, пред който са изправени хората, живеещи в сухи региони.

Но с течение на времето се превърнала в сложна машина, която може да се използва за много други задачи, освен за прибиране на реколтата.

Например може да се използва за транспортиране на хранителни продукти от едно място на друго на сушата или в лодки, също и да транспортирате добитък на големи разстояния с лодки, както и транспортиране на превозни средства от място на място около фермите.

Тракторът позволява на земеделските производители да работят по-ефективно от ръчно теглещо оборудване поради способността си да се справят с тежки товари без износване на гумите или разход на гориво, както прави мото превозното средство, тъй като използва предавки вместо педали за своя източник на енергия, като по този начин намалява разхода на гориво, както и позволява земеделски производители, използващи трактори да превозват по-тежки товари – до 20 тона – отколкото мото камионите биха могли да им позволят да превозват.

Това би означавало по-малко износване, когато работят усилено по време на сезона на прибиране на реколтата, като същевременно спестяват пари, тъй като фермерите вече няма да се нуждаят от гориво, както и печелят повече пари, тъй като тези селскостопански трактори са по-ефективни при определени задачи от камионите, защото използват скорости, вместо педали, също така на трактора спирачките са много по-мощни, така че не изискват подобрения на спирачната система.
tractor

Защо е важно да се грижим за трактора и комбайна?


Селското стопанство е бизнес, в който трябва да предоставите стойност на клиента. Ако нямате правилната технология и оборудване, няма да е рентабилно. Ето защо трябва да бъдете внимателни при избора на правилните продукти и оборудване.

Преди да закупите машина или оборудване, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Има два основни фактора, които трябва да имате предвид, преди да направите каквато и да е покупка:

1. Трябва да се запитате каква полза ще има?
Например, ако искате тази машина за селскостопанска работа, тогава тя няма да има полза от поддръжка и обслужване.

2. Как се обслужват селскостопански машини, смяна на масло, моточасове и поддръжка?
Селскостопанската техника е най-трудният тип оборудване за поддръжка. Изисква най-много внимание и грижа.

Първото нещо, което трябва да направите, е да се грижите добре за вашата селскостопанска техника.

Трябва да се обслужва редовно, като се използва правилно балансиран бюджет за смяна на масло, моточасове и поддръжка. Основната причина за това е, че изисква постоянна работа от вас, за да поддържате двигателя работещ без проблеми. Основните причини за това са:

1. Маслото трябва да се сменя поне веднъж годишно на минимален интервал от 6 месеца.
2. Поддръжката трябва да се извършва редовно от нас поне веднъж на всеки 2 години на минимален интервал от 3 месеца.
3. Поддръжката трябва да се извършва от нас само след инспекция на вашия двигател и уверяване, че няма да има проблеми с него, преди да извършите друга работа по него като смяна на масло, смяна на филтри или повторно смазване и т.н.
Made on
Tilda